Wie zijn wij?

H&M Houtbewerkingsmachines is een dynamisch bedrijf dat sinds 1985 actief is in de houtverwerkende industrie. H&M levert alles op het gebied van houtbewerkingsmachines, van een enkele standaardmachine tot complete werkplaatsinrichtingen. Als het gaat om nieuwe of gebruikte machines, onderhoud of SKH-certificering, bij H&M bent u aan het juiste adres. Daarnaast bouwt H&M sinds 1994, geheel in eigen beheer, een complete lijn van machines voor het afkorten en bewerken van hout voor houtverwerkende bedrijven. Onze klantenkring bestaat dan ook voornamelijk uit timmerbedrijven, houtskeletbouw bedrijven, kozijnen- en deurenfabrikanten, de houthandel en de meubelindustrie.

 

 

Onze medewerkers

H&M Houtbewerkingsmachines is een echt familiebedrijf. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid. Inmiddels zijn ruim 45 ervaren medewerkers werkzaam bij het bedrijf, verdeeld over diverse disciplines: 

  • Verkoop
  • Service & Onderhoud
  • Engineering
  • Werkvoorbereiding
  • Expeditie 
  • Productie
  • Administratie
en hoe het verder ging.....

en hoe het verder ging.....

Het bedrijf groeide snel. In de begin jaren 90 kwam zoon Marcel van der Molen het bedrijf versterken. Er werd steeds meer ingespeeld op de vraag naar speciale machines. Tijdens een bezoek aan een beurs werd H&M benaderd voor het leveren van computer gestuurde zagen in Engeland. De firma J.J. Smith uit Liverpool werd de eerste buitenlandse dealer. Ze zijn een belangrijke partner in het ontwikkelen van de huidige houtskeletbouwmachine lijnen die H&M produceert onder de naam H&M in Nederland en MBA (Modulair Building Automation) in het buitenland. Door deze ontwikkeling worden de machines wereldwijd geleverd, van China tot Amerika. Als één van de eerste partijen ter wereld heeft H&M een automatische metselmachine ontwikkeld. De vraag naar het leveren van totaaloplossingen, inclusief handling apparatuur en logistieke inrichting, neemt steeds meer toe. Ook het leveren en het onderhouden van standaardmachines is hedendaags een belangrijke pijler voor het huidige bedrijf H&M Houtbewerkingsmachines. Van meerdere firma’s is H&M al jarenlang een trouwe service partner. Zowel voor preventief onderhoud als storingen, staat er een team van service professionals klaar. Ruim 10 jaar is H&M dealer van het welbekende merk SCM. Ook voor de in- en verkoop van gebruikte machines is H&M een betrouwbare partner. Naast Marcel van der Molen, maken René Klabbers en Jan-Willem Dijkstra onderdeel uit van de huidige directie. Met vertrouwen kijkt het familiebedrijf richting de toekomst, samen met haar veertig medewerkers. Het bedrijf is ervan overtuigt het verschil te maken in de huidige bouwtransitie. 

Meer weten?